Nieuw Leven Gemeeschap Alphen aan de Rijn

De Nieuw Leven Evangelische Gemeente (NLEG) werd in 1993 opgericht als gevolg van het gebed en de inzet van enkele individuen met een diep verlangen voor hun stad. Voordat de officiĆ«le oprichting plaatsvond, werden er in kelders al informele “Gospel Huis Party’s” georganiseerd voor jongeren, en werden er gebedsbijeenkomsten gehouden. Op 4 april 1993 vond de eerste openbare dienst plaats, waarbij mensen tot bekering kwamen. De gemeente is sindsdien gegroeid, met speciale aandacht voor kinderen in de “KinderKerk” en een creche tijdens de samenkomsten.

De NLEG behoort tot de Verenigde Pinkster- & Evangeliegemeenten (VPE), een kerkgenootschap met meer dan 160 pinkster- en volle evangelie gemeenten en 260 predikanten als leden. De NLEG volgt de statuten van de VPE en is ook internationaal verbonden via de World Assemblies of God Fellowship, die wereldwijd ongeveer 350.000 gemeenten met zo’n 65 miljoen leden vertegenwoordigt.

Het doel van de NLEG is om samen te genieten van God de Vader, Jezus Christus en de Heilige Geest, en dit geloof te delen met anderen in Alphen aan den Rijn en omgeving. Ze willen dit bereiken door het evangelie uit te leggen, uit te zetten, uit te drukken, uit te voeren en uit te leven.

De visie van de gemeente omvat het centraal stellen van het genieten van een nieuw leven in God, waarbij gehoorzaamheid aan Zijn Woord en de dagelijkse vervulling door de Heilige Geest van cruciaal belang zijn. Het evangelie, dat draait om de blijde boodschap van vergeving door het bloed van Jezus, wordt niet alleen in de samenkomsten beleefd, maar ook in het dagelijks leven.

Muziek en zang spelen een belangrijke rol in de erediensten, en lofprijs en aanbidding zijn hartverwarmend, zowel voor God als voor de aanwezigen. Evangelisatie is geen programma, maar een levensstijl, met openluchtsamenkomsten, een KidsClub om ongelovige kinderen te bereiken, en huis-aan-huis evangelisatie met de gratis Stads-CD “Het is tijd voor een Nieuw Leven.”

Gemeenschap met God en met elkaar is het hoogste doel, waarbij open en eerlijke relaties tussen de leden worden aangemoedigd. Vragen stellen over alles wat besproken wordt, is een belangrijk aspect van het gemeenteleven bij Nieuw Leven Evangelische Gemeente.