Evangelische gemeente de Graankorrel

Zo’n 25 jaar geleden bracht God enkele mensen uit Werkendam bij elkaar om te gaan bidden voor ons dorp. Door de jaren heen is er veel voor Werkendam gebeden, ook door andere gebedsgroepen.

Ongeveer 7 jaar geleden zagen enkelen uit Werkendam de enorme nood onder de jongeren, van 15 tot ca. 22 jaar. Er werd door deze jongeren flink gedronken, verschillende soorten drugs gebruikt en ook vond er occultisme plaats onder hen. Er was veel eenzaamheid en het aantal gebroken gezinnen nam snel in aantal toe.

Vanuit deze nood besloten enkele bidders de daad bij het gebed te voegen en gingen iedere week deze jongeren opzoeken met een bus van stichting Naar House uit Giessen, om met hen relaties op te gaan bouwen en hen over de liefde van de Here Jezus te gaan vertellen. God zegende dit werk en mede door deze contacten zijn er een aantal van deze jongeren tot levend geloof in Jezus Christus gekomen en totaal bevrijd van verslavingen en gebondenheden. Zij werden meegenomen door de bus -medewerkers naar diverse gemeenten in de regio.

Al die tijd bleven gebedsgroepjes bidden voor ons dorp en gaande weg groeiende het verlangen om al deze nieuw gelovigen in eigen dorp een geestelijk huis te bieden, waar zij zich thuis zouden gaan voelen. Dit werd uiteindelijk werkelijkheid in november 2009.

Toen is de Evangelische gemeente ‘de Graankorrel’ geboren.

“Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf. Maar als zij sterft, brengt ze veel vrucht voort.” (Johannes 12:24). De graankorrel brengt zo een prachtige halm vol koren voort. Eén graankorrel wordt op die manier vele graankorrels.